Romania pe scurt 2018-06-27T09:47:28+00:00

Romania Snapshot

Cu o populație de aproape 20 milioane de locuitori (Ianuarie 2013), România este pur și simplu prea mare pentru a fi ignorată.

În Uniunea Europeană, România se situează pe locul 9 în ceea ce privește aria și pe locul 7 ca mărime a populației. Acești factori fac din România una din cele mai mari piețe de consum din Uniunea Europeană, precum și un centru atractiv de producție.

Prognoza de creştere economică medie pe urmatorii 4 ani (2019-2021) plasează performanța economică a României la un nivel de 5.5%, care este cu mult peste media Uniunii Europene.

0locuitori - populație
population
0 km2
arie totală
0 locuitori / km2
densitate
0 km
granițe

Servicii de top oferite

Piața Imobiliară

În ultimii ani România a crescut constant în popularitate în ceea ce privește sectorul serviciilor pentru afaceri și continuă să fie atractivă în comparație cu alte țări din Europa Centrală și de Est, cum ar fi Polonia, Republica Cehă și Ungaria.
De asemenea, România s-a transformat dintr-o locație pentru call centere în destinația preferată pentru întreaga varietate de servicii de outsourcing. În consecință atât cererea cât și oferta de spatii de birou au suferit modificări semnificative în ultimii 5-7 ani.
Piața imobiliară a evoluat pentru a satisfice mai bine nevoile sectorului serviciilor pentru afaceri, aceasta fiind motorul principal al cererii de spatii de birouri ca urmare a deschiderii de noi operațiuni, extinderii lor și recent datorită consoledării operațiunilor locale. Activitatea de construcție se va accelera în 2018, când peste 300.000 metri pătrați de spații de birouri sunt așteptați să ajungă pe piață.

Piața forței de muncă

În contextual tranziției economice, piața forței de muncă din România a cunoscut schimbări semnificative în ceea ce privește volumul și structura indicatorilor principali ai forței de muncă. Acest proces a fost caracterizat de reducerea populației active din punct de vedere economic și a ocupării forței de muncă, cu un nivel relativ constant al ratei șomajului.
Dar criza financiară, care a început în a doua parte a anului 2008, a avut efecte asupra structurii forței de muncă, reducând în același timp ocuparea forței de muncă, generând o creștere a fenomenului șomajului.

Beneficii pentru investitori

În ultimii ani, România a devenit o piață atractivă pentru industria de outsourcing. Disponibilitatea resurselor umane calificate, competențele lingvistice și costurile de personal mai reduse au plasat România pe piața globală de outsourcing. România se situează pe locul 2 în Europa Centrală și de Est după Polonia și pe locul 9 la nivel global printre cele mai atractive destinații de externalizare a serviciilor pentru afaceri, ca urmare a tendințelor de dezvoltare din majoritatea țărilor europene.