SSB in cifre 2018-06-27T09:11:34+00:00

Sectorul Serviciilor pentru Afaceri în Cifre

Shared Service Centers (SSC) și Business Process Outsourcing (BPO) reprezintă piatra de temelie a strategiilor de business din toată lumea. Locațiile nu mai sunt limitate la zonele în care compania activează, globalizarea și noile tehnologii au dus la o proliferare a entităților SSC/BPO dincolo de frontierele tradiționale.

0
de angajați în sectorul serviciilor pentru afaceri
0
de companii în industria de outsourcing
0st
în cadrul piețelor mature de oursourcing

România este una din locațiile preferate pentru servicii externalizate, ca urmare a unui sistem de învățământ performant, cu un focus puternic pe IT, pe Finanțe și Contabilitate, oferind astfel un flux continuu de personal înalt calificat, nu foarte scump, care răspunde cererii în creștere a SSC/BPO.

Raport Industrie 2017

Compatibilitatea culturală, împreună cu o mare diversitate de limbi străine cunoscute, acoperind Engleză, Franceză, Spaniolă, Italiană, Germană, Portugheză, Ungară, Cehă, Slovacă, Bulgară și Rusă, oferă un avantaj competitiv semnificativ forței de muncă din România.

În prezent, aproximativ 120.000 de persoane sunt angajate în companiile din sectorul serviciilor pentru afaceri, în țara noastră, ceea ce reprezintă 1.5% din populația activă a României. Piața românească include mai mult de 260 de companii care activează în industria de outsourcing. Peste 64.000 de absolvenți de facultate formează oferta de forță de muncă pentru acest sector.

Alătură-te ABSL astăzi

Dorești sa devii Membru??
Află mai multe despre beneficii și procesul de aderare.

ALĂTURĂ-TE CA MEMBRU