Experiența Master in Business Services

//Experiența Master in Business Services

“Cu toții am observat o evoluție pozitivă în carieră. În acest moment avem locuri de muncă bine plătite, în companii de renume din industria serviciilor de business ”, spune Ionuț Dona, IBM.

ABSL România a organizat pe 2 Iulie 2018 Ceremonia de Absolvire de către prima generație a programului de Master in Business Services. În cadrul ceremoniei de premiere au fost prezenți specialiști din domeniu, profesori și reprezentanți ai companiilor membre ABSL care au susținut masterul. Programul de studii a avut rezultatul așteptat, și a adus un suflu nou de specialiști în domeniu − 96% dintre aceștia lucrează deja în domeniul pe care l-au studiat. Evenimentul a fost un bun prilej pentru obține feedback din partea tinerilor absolvenți, profesorilor dar și profesioniștilor care au suținut seminarelor.

Ionuț Dona face parte din masteranzii care anul acesta au absolvit Master in Business Services, program creat de către ABSL în parteneriat cu Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

În prezent, Ionuț se ocupă de business development pentru Italia, în cadrul centrului de servicii de marketing IBM din București, fâcând parte dintr-o echipă globală care acoperă țări din Europa și MEA. Experiența acestui program de master a avut un impact pozitiv nu numai asupra evoluției carierei lui, ci și asupra dezvoltării sale personale. El consideră că unul dintre punctele forte ale masterului sunt seminarele susținute de specialiștii din domeniu: „Cu toții au propus cazuri reale la seminare, situații cu care se confruntau în companie, pe care apoi le dezbăteam și la care veneam cu soluții, lucru care ne-a dezvoltat capacitatea de gândire.

Absolvenții au discutat pe parcursul evenimentului cu invitații despre experiența pe care au avut-o pe parcursul celor doi ani, subliniind faptul că  adaptarea curriculei la realitățile mediului de business s-a dovedit folositoare la locul de muncă datorită aspectelor practice învățate.

Denisa Obadă a ales ca după absolvirea Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) să aplice pentru acest master, pe care îl consideră “inovativ, creativ și provocator”. Ea spune că unul dintre beneficiile pe care i l-a adus acest master a fost faptul că a pus-o în legătură cu angajatorii din industria serviciilor de business.

Denisa este în prezent Referent la Unicredit Business Integrated Solutions (UBIS), unde informațiile pe care le-a acumulat în timpul masterului se pliază perfect pe activitatea ei profesională: “Disciplinele pe care le-am studiat m-au ajutat să înțeleg cum sunt externalizate informațiile noi, cum să comunic cu celelalte departamente și cu clienții, companii străine.”

Programul de master a fost o experiență plăcută și pentru specialiștii din domeniu, care s-au bucurat să împărtășească la cursuri cunoștiințele acumulate din experiența lor. Viorel Costin Banța, Manager Coordonator SAP Delivery System la OMV Petrom, a predat disciplina ERP Systems. În cadrul acestei discipline, cu sprijinul OMV Petrom, a fost pusă la dispoziția studenților o instanță de training SAP prin care aceștia au testat funcționalitățile sistemului ca și cum ar fi fost într-un mediu real; mai mult de atât, “puteai să intri în program, să experimentezi și să înveți singur de acasă. Ce ne-a ajutat tare mult a fost și faptul că am primit răspunsuri rapid ori de câte ori am avut nevoie de ajutor”, spune Denisa Obadă.

Anul acesta, înscrierea la Master in Business Services are loc în perioada 23-25 iulie și include un examen scris și un interviu. ABSL și companiile membre care au dezvoltat acest program oferă 30 de burse de studiu tinerilor care doresc să urmeze o carieră în industria de outsourcing.

Mai multe informații despre înscriere și despre programul de master găsiți pe pagina de Facebook “Master in Business Services” și la http://mbs.ase.ro/.

2018-07-09T14:02:36+00:00